Goran Bregović danas je jedan od najistaknutijih muzičara. Ipak, iako danas ima sve što poželi, Goran posebno pamti detinjstvo u kojem to nije bio slučaj.

- Celog života imam strah od siromaštva. Nije to kao kod nas, kad si na ulici, nemate tetku da odete na ručak, nemate ujaka da pozajmite novac. Rat je i u ratu ste u jednom danu izgubili sve što ste imali. Dugo me je držao strah od siromaštva. Ako pogledamo unazad, ja sam zbog tog straha kupovao previše stvari. Pre rata imao sam kuće, stanove, brodove, automobile. To je sirotinja koja od straha kupuje. Sada više ne brinem o sebi, imam decu, pa isti taj strah imam i za njih - ispričao je Bregović u intervjuu za magazin Stori i dodao kako se zbog svog straha trudi i da obezbedi decu.
- Dosta sam kasno dobio naslednice, pa kada si mlađi, verovatno ne razmišljaš o tome da imaš malu decu koja mogu ostati bez roditelja rano. Kao stariji, trudiš se da brineš o njima više nego mlađi roditelji. Voleo bih da znam, ako ipak umrem, da su mi one obezbeđene - zaključio je Brega za Stori.

Lepa pevačica iskoristila je divnu priliku i svojoj sestri poželela  najlepše želje. 
ALEKSANDRA RADOVIĆFOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Aleksandra Radović važi za jednu od najpopularnijih pevačica na javnoj sceni i privlači pažnju gde god da se pojavi

Iza sebe ima dva propala braka i njen privatan život intrigira javnost iako pevačica ne voli da o tome govori.

Aktivna je na društvenim mrežama, te je sada odlučila da pokaže svoju sestru i javno joj čestita rođendan.

 Usledila je lavina komentara čestitki, a mnogi su komentarisali kako su lepe sestre.

Upoznajte se sa 5 tipova ženskog orgazma
ženski orgazam
ŽENSKI ORGAZAMFOTO: PROFIMEDIA

O vaginalnom i klitoralnom orgazmu sigurno si sve čula i znaš. Međutim, jesi li znala da ima još tri tipa orgazma? Uglavno, sakupi ih sve!

Ženski orgazam je još uvek mnogim muškarcima prava zagonetka. Previše su različiti procesi kod muškaraca i žena koji vode do vrhunca. Međutim, ruku na srce: koliko i sama zapravo znaš o ženskom orgazmu? Jesi li znala da postoji pet različitih puteva do vrhunca?

1. Vaginalni orgazam

Svaka treća žena može za vreme seksa s partnerom doživeti vaginalni orgazam. I to iz dva razloga: jedan je zato jer je vaginalni orgazam direktno povezan s G-tačkom, a stimulacija te tačke moguća je tek u određenim položajima. Recimo, naročito je intenzivna u misionarskoj pozi, kad se kolena povuku prema ramenima. Zanimljivo je da ne osećaju sve žene zadovoljstvo kad im se stimuliše G tačka, a neke čak to smatraju neugodnim.

2. Klitoralni orgazam

Oko 70 posto svih žena doživi orgazam za vrijeme seksa tek kad im se stimuliše klitoris. Oko 8000 živaca završava na klitorisu, zbog čega je neverovatno osetljiv na stimulaciju. Pri tome je važno dovoljno prirodne (ili veštačke) navlaženosti, ali i dosta strpljenja: ženi treba oko 16 minuta da dođe do klitoralnog orgazma. Lakše ga je doživeti od vaginalni, ali je zato kraći i manje intenzivan.

3. Analni orgazam

Mnogim ženama je analni orgazam nepoznanica. Međutim, na anusu se nalazi bezbroj nervnih završetaka koji to područje čine vrlo osetljivim na dodir. Ko je otvoren za ovaj način seksualne igre, ima puno šansi na taj način doživi orgazam. Važno je biti potpuno opuštena i koristiti puno lubrikanta. Sfinkter (mišić stezač, odnosno mišić zatvarač koji je vezan za urinarni trakt) jedan je od najjačih mišića u telu pa ga je teško držati opuštenim. Međutim, ako je analni seks polagan i imaš potpuno poverenje u partnera, možeš da doživiš neke potpuno nove osećaje i na taj način doživiš vrhunac.

4. Mentalni orgazam

Ženama je moguće doživeti orgazam bez telesnog dodira, odnosno stimulacije. Voljom misli moguće je (to se događa uglavnom u snu) doživeti neverovatna seksualna iskustva. Ako želiš svesno postići mentalni orgazam, onda će ti pomoći erotske maštarije u kombinaciji sa svesnim disanjem.

5. Višestruki orgazam

Žene imaju jednu prednost pred muškarcima: ne treba nam stanka da odmah nakon orgazmaopet dođemo do vrhunca. Stoga su mogući višestruki orgazmi, odnosno više vrhunaca u kratkom razdoblju. Kod žena je lakše postići orgazam nakon što je već jedan doživela. Telo je tada preplavljeno hormonima sreće pa su erogene zone još jako prokrvljene.


Nakon što je izgubila svest i osetila malaksalost, pop pevačica je smeštena u bolnicu, gde je primila infuziju, a kao glavni okidač za nemili događaj lekari su naveli tenziju koju mesecima unazad oseća
NATAŠA BEKVALACFOTO: GLOSSY

Iako su prošla četiri meseca otkako joj se život promenio iz korena, pop pevačica Nataša Bekvalac (37) još nije pronašla potreban mir. Sva snaga koju je uložila u ideju da, nakon porodičnog nasilja, kao majka mora da nastavi dalje uzdignute glave i bude uz svoje ćerke Hanu i Katju za sve što im treba, nije bila dovoljna da pre nekoliko dana spreči nemili događaj.

Naime, kada je otputovala na Crnogorsko primorje, gde je imala ugovorene nastupe, Nataša je jednog po podneva iznenada osetila nesvesticu zbog koje je morala da potraži pomoć lekara. Posle nekoliko časova provedenih pod medicinskim nadzorom i primljene infuzije, dobila je savet da povede računa o zdravlju. Iako su letnje temperature i umor mogli da utiču na njeno loše stanje, kao glavni uzročnik nesvestice naveden je stres koji se nagomilao otkako je u aprilu još zakonitog supruga Luku Lazukića prijavila za porodično nasilje. Taj trenutak označio je prekretnicu u njenom životu jer je pored boli što je njen brak započet u septembru prošle godine doživeo krah, u naručju držala tek rođenu ćerku kao plod ljubavi koja ju je najviše povredila, a za koju ne želi da oseti majčinu patnju.

NATAŠA BEKVALACFOTO: GLOSSY

Mada je u prvim danima nakon porodične drame osećala nemoć i činilo joj se da će teško moći da prebrodi krizu, Nataši su majčinska snaga i želja da svoju publiku ne izneveri pomogli da ipak nastavi dalje. Vratila se koncertnim aktivnostima i preselila u Novi Sad, smatrajući da će se u svom rodnom gradu osećati bolje i da će joj blizina roditelja znatno olakšati odgajanje naslednica.

Njena starija ćerka Hana tamo već pohađa osnovnu školu, u koju se iz Beograda preselila još od prvobitnog plana da, nakon rođenja druge ćerke, pevačica sa celom porodicom život nastavi u kući u Čeneju. Selidba je ipak usledila, ali u prestonicu Vojvodine, i sve je izgledalo kao da je pevačica uspela u potpunosti da prebrodi emotivnu krizu.


Ipak, potisnuta patnja i nagomilani stres bili su jači od njene želje da život nastavi kao da se ništa nije desilo. Ali uz savete lekara Nataša je pregrmela problem. Vratila se planiranim nastupima, između kojih je potpuno posvećena svojim ćerkama.

Ako vam se ikada desilo da ste sutradan nakon odnosa ceo dan "trčkali" u WC, onda su vam infekcije urinarnog trakta poznatije nego što biste voleli.


Više od polovine odraslih žena barem jednom u životu ima infekciju urinarnog trakta, i ponekad su "gorak" podsetnik na poslednji seksualni odnos. Seks je jedan od najčešćih uzroka bola, peckanja i čestih mokrenja, što su sve simptomi infekcije urinarnog trakta.

Profesor ginekologije dr Lorin Štrajher kaže da je infekcija urinarnog trakta ponekad "cena" seksa i objašnjava kako da sprečite da to toga dođe.

Neki su jednostavno skloniji infekcijama

Infekcija urinarnog trakta može da se dogodi bilo kome, bez obzira na pol. Ali, činjenica je da su žene sklonije ovim infekcijama.

Svaka bakterija koja ne pripada urinarnom traktu – koji se sastoji od uretren (mokraćne ceci), bešike i bubrega – može da izazove infekciju.

Oblik mokraćne cevi je drugačiji kod muškaraca i kod žena – kod žena je kraći, pa i bakterije kraće putuju. Najčešće se dešava da bakterija Ešerihije koli iz digestivnog trakta "otputuje" do urinarnog.

Ova bakterija je u 90 odsto slučajeva krivac za infekciju urinarnog trakta, bez obzira na to da li je problem povezan sa seksom ili ne.

"Ne znamo tačno zašto neke žene imaju tendenciju da često imaju ove infekcije, ali to ima veze sa njihovim normalnim bakterijama", kaže dr Štrajher. "Možda je reč o tome da su neke žene jednostavno sklinije tome da imaju više bakterija Ešerihije koli u digestivnom ili vaginalnom traktu".

Seksualni kontakt može da pogorša stvari, naročito za žene, i da bakteriju Ešerihije koli prenese do uretre gde se umnožava i premešta u urinarni trakt.

"Razlog zbog kojeg se to dešava tokom seksa je manipulacija tkiva", objašnjava ginekolog.

Da li su te infekcije opasne

Prvi znak infekcije urinarnog trakta najčešće se javlja kada ste u toaletu – odjednom je mokrenje praćemo peckanjem. Neretko se ovaj prvi simptom javlja dan nakon seksualnog odnosa, ističe dr Štrajher.

Do tog trenutka, infekcija je već "zahvatila" uretru, kratak otvor na kraju urinarnog trakta. Ukoliko ubrzo ne počnete da ubijate bakterije, one će se umnožavati i napredovati ka bešici.

Ukoliko se proširi na bešiku, to će izazvati pritisak i blagi bol u donjem delu abdomena. Zbog toga što je kanal kojim prolazi urin inficiran, moraćete da mokrite češće, a moguće je da se pojavi čak i malo krvi.

U ozbiljnim sluačajevima, infekcija može da se proširi čak i na bubrege. To je jedan od retkih slučajeva kada čete zapravo osetiti prisustvo ovih organa u telu, tako što ćete osećati bol u gornjem delu sredine leđa. Tada telo počinje ozbiljno da se brani od napada, pa je moguće da imate groznicu, vrtoglavicu ili da povraćate.

Stručnjaci savetuju da odete kod lekara čim primetite prvi znak infekcije urinarnog trakta. Ako niste primetili na vreme i infekcija je već stigla do bubrega, idite što pre kod doktora, kako biste sprečili da ovi organi budu trajno oštećeni.

"Infekcija ne može odmah da stigne do bubrega, ali se sa tim ne treba šaliti, posebno ako imate groznicu ili ako primetite krv u urinu", upozorava dr Štrajher.

Osim toga, ako bakterije ostavite nelečene, postaćete skloniji infekcijama urinarnog trakta.

Kako se leči infekcija urinarnog trakta

Dobra vest je da se ove infekcije relativno lako leče – pomoću antibiotika uglavnom nestaju za nekoliko dana.

Osim toga, definitivno ne bi trebalo da imate odnose nekoliko dana, ako ste primetili simptome infekcije urinarnog trakta. Tačnije, čak i nekoliko nedelja nakon što se započne lečenje, uretra je i dalje osetljiva na bakterije.

To, naravno, ne znači da nikada više ne bi trebalo da imate odnose – infekcije urinarnog trakta se u većini slučajeva ne dešavaju zbog seksa. Ako se i desi, to ne znači da ste uradili nešto pogrešno tokom ili posle odnosa, već su neke žene jednostavno sklonije ovim infekcijama.

Najbolja prevencija protiv infekcije urinarnog trakta je normalna pH vrednost vagine, a ako sumnjate da to nije slučaj kod vas, potražite savet od vašeg ginekologa.

Na kraju, ako ste već čuli savet da "piškite nakon seksa" jer će to sprečiti infekciju urinarnog trakta, znajte da je to samo mit.

"Zaista ne postoji nikakav dokaz za to", zaključuje dr Štrajher.

mondo


Dokument Arhiva Srbije u kome vrhovni komandant Narodnooslobodilačke vojske i partizanskih odreda Josip Broz Tito naređuje streljanje srpskih domaćina i selidbu industrijskih postrojenja, izazvao je žešću polemiku na društvenim mrežama. U ovom dokumentu navodno Tito naređuje da se prema delu srpskog naroda "naročito strogo postupa" jer izražava vernost monarhiji čiji su članovi tada bili u Londonu.

U dokumentu pod brojem 2868 se navodi da se prema četničkim jedinicama nema milosti. U ovom dokumentu piše:
FOTO: SPO


Glavnom štabu NOV i PO Srbije

Kada budemo ušli u Srbiju, postreljati ćemo sve kulake i domaćine, a naročito sve industrijalce. Imovinu velikosrpske buržoazije, poglavito industrijske objekte i tvornice ćemo prenjeti u Hrvatsku i Sloveniju.

Naređujem osobito strogo ponašanje prema srpskom narodu koji je u više navrata pokazao neposluh i odanost monarhiji, koju mi želimo iskoreniti.

Posebno skrećem pažnju drugovima iz PO Srbije da deluju oštro i bez sentimenta prema svojim rođacima i prijateljima jer opći cilj iznad svih naših emocija. Dapače, drugovi iz PO Srbije moraju pokazati veću strogost od drugih.

Prema pripadnicima JVuO i četničkim jedinicama ne pokazivati nikakvu milost.

Smrt fašizmu Sloboda narodu!

Niški istoričar i portparol Istorijskog arhiva u Nišu, Boban Janković tvrdi da je ovaj dokument falsifikat.

FOTO: PROFIMEDIA

- U Arhivu Srbije zaista postoji dokument pod brojem 2868, ali je potpuno druge sadržine. Nema veze sa ovakvim naređenjem. Drugo, ovakva naredba nikada ne bi ostala kao pisani trag. Iako mi znamo danas da su se takve stvari sprovodile, niko tada nije bio toliko naivan da to zavede u arhivu. Ovaj dokument prvi put vidim, ali jasno je i da Tito nešto ovako i na taj način nikada ne bi izdiktirao. Danas se mnoge od takvih stvari falsifikuju. Na primer, ja na poslu imam prazne hartije iz 1933. godine pa i kasnije,a u Bugarskoj se može za neveliki novac kupiti koji god želite pečat iz nacističke Nemačke i Gestapoa tako da to svako može da falsifikuje - objašnjava Janković.

Ovaj dokument je pojedinim medijima dostavio Gradski odbor Srpskog pokreta obnove koji je zatražio pritom da se sva imena ulica u gradu koja nose imena partizanskih heroja uklone i da se ulice preimenuju.

Medcinska sestra iz hitne službe Doma zdravlja u Grdelici Marija Žikić (27) obavila je jutros svoj prvi porođaj tako što je u ambulantnim kolima, na putu do Opšte bolnice Leskovac, porodila M.I. iz te varoši i to tako stručno da je zadivila i same iskusne ginekologe i akušere, piše Jugmedia.

“Sve je odrađeno po propisu, pupčana vrpca pravilno presečna, sve sterilno, a kada je porodilja smeštena kod nas na odeljenju ispala je posteljica, obrađena je porodilja, pregledana beba i sada se obe osećaju dobro”, kaže za Jugmediu načelnica Odeljenja ginekologije i akušerstva Slađana Stojanović.

Kada se kroz školsko obrazovanje prođe učeći, nema iznenađenja u praksi!

M.I. je dobila zdravu devojčicu koja je posle porođaja odmah zaplakala na radost i majke i medicinske sestre sa četiri godine radnog iskustva u hitnoj pomoći.

“Nije me bilo strah jer sam po obrazovanju babica, pa sam na školskoj praksi prisustvovala porođajaima i kada je ovaj porođaj počeo znala sam šta trebam da činim. U kolima hitne pomoći je bio sav pribor. Samo sam pomalo uplašenu ženu smirivala i molila je da pravilno diše”, objašnjava Žikićeva i ne krije sreću što se sve završilo sa srećom.

M.I. je to drugi porođaj i drugo dete. Devojčica koja je jutros oko 7,15 sati došla na svet, teška je 2,4 kilograma i dugačka 50 centimetara.

Jedan od omiljenih bivših učesnika "Zadruge", koji je rijaliti napustio svojevoljno te je dobio diskvalifikaciju, Miki Đuričić, bio je sinoć gost u emisiji Rade Radenović "Rada sam".

Ovom prilikom, pčelar iz Kupinova pričao je o konfliktima koje je imao u Beloj kući, ali i o onima koje je doživeo mnogo ranije. Otkrio je da je jedom prilikom udario šamar rođenoj sestri, ali i da je dobio batine od bivše devojke.

- Što se tiče hrane, ja sam samo pazio da se ne potrujemo. Jedan moj drug kaže "Nisi ti nešto ni načitan ni pametan, nego je konkurencija u rijalitiju takva da ti ispadneš pametan", ja sam samo prosečan. Nemam opravdanja za te neke fizičke obračune, ali takav sam kakav sam. Svestan sam da to ne treba da se radi, ali to je deo moje naravi, takvi smo mi Sremci. Sremci odmah reaguju na prvu. Šta god tamo da uradim, njima smeta. Svakome sam dao lep savet, svakom sam bio drug, gledao sam da svakome podelim. Miki nije konfliktna ličnost, samo ne volim kad je neko džukela. Ja tri puta kažem lepo, svakoga upozorim. Jednom sam udario šamar rođenoj sestri, to je bio incident porodični, bili smo mladi. Ja od žena bežim, dobio sam batine dobre, jedna me baš tukla, ona me bije ja se smejem - rekao je Đuričić.

Bivši zadrugar je pohvalio svoju bivšu devojku Nadeždu Biljić i naglasio da je ona jako dobra i inteligentna osoba.

Detaljnije o svemu pogledajte u snimku koji sledi


Sveti Stefan Foto: Profimedia

Portal Architectureal Digest objavio je tekst u kom su Crnu Goru prozvali budućom Francuskom rivijerom, koja se u poslednjoj deceniji razvila kao obavezna destinacija onih sa dubljim džepom.

- Crna Gora je kompleksno mesto - piše u ovom članku i dodaju da su stvari ovde počele ozbiljno da se razvijaju u poslednjih nešto više od 10 godina.

- Naravno, pomaže i činjenica da su planine i jezera, kao i obala na Jadranskom moru prelepi, ali su ljudi ovde veoma prijateljski nastrojeni i topli koliko i mediteranska klima.


Ipak, kako tvrde, rastu i razvoju Crnogorskog primorja najviše je doprinelo renoviranje i izgradnja luksuznih hotela i restorana, zbog čega mnoge podseća na Azurnu obalu.

- Iako je Azurna obala predivna iz mnogo razloga, delovi južne Francuske su izgubili svoj šarm, usled stampeda turista koji tu dolaze. Sa druge strane, Crna Gora ima sjajnu lokalnu kuhinju, vina i predivnu prirodnu lepotu rivijere, ali nije izgubila dušu zbog posetilaca iz drugih zemalja.

Otkako je završen 2009. Porto Montenegro je jedna od omiljenih luksuznih destinacija u Evropi Foto: Profimedia

Kako kažu, za razliku od Francuske rivijere, koja je u "pod konac" sređena, deo šarma Crne Gore je i to što možete prolaziti kroz živopisna mestašca na obali, poput Kotora ili Budve i videti vile koje vrede milione dolara, a onda odmah potom ugledati i domove do kojih nema izgrađenog puta, ili i ako ima, on je žestoko oštećen. Štaviše, Crna Gora je trenutno jedina država u Evropi koja nema autoput - ali je u izgradnji, pa će vreme potrebno za obilazak obale, koje je sada oko četiri sata (kada nije gužva) biti prepolovljeno.

Pobednica rijalitija "Zadruga" pokazala je svima fotografiju sa odmora, koja se jako dopala onima koji je prate na društvenim mrežama, a evidentno je da Kristina Kockar i te kako zna da uživa punim plućima.
VIDEO Snimak Kije Kockar pokrenuo veliki broj komentara, kada ga pogledate odmah ćete shvatiti zašto!


Kija Kockar u pauzama od nastupa i rada na novim pesmama voli da ode na neku morsku destinaciju, a tako je bilo i ovog puta.

Na svoj Instagram profil postavila je sliku, na kojoj vidimo u kakvoj idili uživa, a sigurni smo da joj mnogi i te kako zavide.

Kija je dobila sijaset pozitivnih komentara ispod ove objave, dok je putem društvenih mreža najavila i novu numeru, koja će svetlo dana ugledati kroz par nedelja.

Powered by Blogger.