Filmadžije su dogo čekale glumicu poput nje, a evo i zašto


Mlada glumica Dakota Džonson (29) rođena je u Teksasu, u porodici glumaca. Njen otac je Don Džonson, a majka Melani Grifit pa je Dakota miks različitih nacionalnosti. Njenim telom kola Britanska, Norveška, Švedska i Nemačka krv.

Čak je i Dakotina baka, Tipi Herden jedna od najpoznatijih glumica (glumila u Hičkokovom ostvarenju "Ptice").


Melani i Don su se razveli, a za to vreme mlada glumica se počela zabavljati sa glumcem Stivenom Bauerom. Međutim, u centru skandala našla se Melani koja je raskinula vezu, vratila se bivšem mužu i rodila mu kćerku 1989. godine.

Melani

Ali ni ta novo-stara ljubav nije potrajala: Melani napušta Don Džonsona 1996. godine i počinje da se zabavlja sa Antoniom Banderasom. Zbog toga je Dakota svoje detinjstvo provela sa dva muškarca (Donom i Antoniom) za kojima su ludele milioni žena.

Dakota ima starijeg brata Aleksandra i mlađu sestru Stelu del Karmen (kćerku Melani Grifit i Antonia Banderasa)

Kako su godine odmicale Dakota je glumila u manjim i većim filmskim projektima, ali se bavila i modelingom.  U suštini, bila je skoro pa anonimna sve do uloge u filmu "Pedeset nijansi sive".

Elizabet Olsen je odbila glavnu ulogu u ovom filmu nakon što je pročitala komentar na knjigu koji je glasio: " Jedino fanovi pornografije ovo mogu da vole!"Šejlin Vudli se nije dopala slaba Anastasija i opis glavne uloge je iritirao.

Felisiti Džons je odbila da se pojavi u eksplicitinim scenama, a Lusi Hejl je pristala na kasting ali se došavši tamo postidela i otišla.

Na kraju Dakota je postala Anastasija Stil i ostalo je istorija. Filmadžije je oduševila njena nesramežljivost.  Čak i najobnaženije scene snimala je slobodno i pred svima.

Fanovima knjige se nije dopala Dakota u ulozi Anastasije. Po njima bila je premlada za ovu ulogu i ne previše izražajna. Bilo kako bilo ova uloga  je mladu Dakotu vinula u sam vrh holivudskih glumica. 

Privatni život Dakote Džonson se menjao kako je igrala u različitim filmovima. Glumica ne priča o svom privatnom životu i sve o čemu se govorilo proističe iz paparaco fotografija. 
Tek u maju 2018. godine Melani Grifit je potvrdila da se Dakota zabavlja sa Krisom Martinom, bivšim mužem Gvinet Paltrou, ali je zamolila novinare da poštuju privatnost njene kćerke.

Post a Comment

Powered by Blogger.