Nema vreće sreće nego kad pronađete namirnicu koja nije skupa, a čini čuda za vašu kožu. Važno je samo da ste uporni i istrajni.Džesika Alba, Dženifer Aniston i Lejdi Gaga se kunu u zeleni čaj. Svaka od ovih poznatih dama smatra da im napitak donosi dobrobit u različitim životnim segmentima.

Džesika Alba pije smuti od zelenog čaja ujutru kako bi sebi obezbedila dovoljnu količinu energije u toku dana, Dženifer Aniston konzumira zeleni čaj kako bi ostala u formi i fit, a Lejdi Gaga se kune da je joj napitak smanjuje nivo stresa.

Zeleni čaj je ipak najpoznatiji po blagodetima koje ima za kožu. Naime, on smanjuje nivo sebuma, bori se protiv akni, neguje oštećenja na koži od preteranog sunčanja i jako je dobar za podočanjake i bore. U suštini - on je odgovor na sve naše molitve.

Dobar je za stres

Zeleni čaj smanjuje lučenje hormona stresa i omogućava vam da ostanete smireniji i koncentrisaniji.

Borba protiv bora

Slobodni radikali napadaju našu kožu što na kraju dovodi do smanjenja elastičnosti kože i bora. Zeleni čaj sadrži veliku količinu antioksidanasa koji su najbolji prijatelji u borbi protiv slobodnih radikala.

Bubljice

Zeleni čaj smanjuje nivo sebuma u koži i u komibanciji sa adekvatnim antibakterijskim preparatima može da trajno reši problematičnu kožu.

UV zračenje

Još jedan benefit zelenog čaja je što možete da ga iskoristite kao toner za suvu i izgorelu kožu (u letnjem periodu). Dovoljno je da umočite tufer u ohlađeni zeleni čaj i da nežno tapkate po koži.

Izvor energije

Prah koji se pravi od listva zelenog čaja u kombinaciji sa standardnim energetskim smutijima je odličan početak radnog dana.

Podočnjaci

Hladne kesice zelenog čaja zbog dovoljne koločine kofeina srediće problem sa krugovima ispod očiju.