Reč je o vrlo jednostavnom telefonu, bez operativnog sistema.
Studija koja je proučavala komponente u bombama koje su kreirali ISIS teroristi, otkrila je listu na kojoj se nalaze deset telefona koje je ova grupa koristila u Iraku u decembru 2014. godine.
Istraživanje je pokazalo da je teroristička grupa konstantno koristila Nokia 105 telefon pri izradi specifične vrste improvizovane eksplozivne naprave na daljinsko upravljanje.

Dva telefona su korišćena pri izradi bombe – jedan kojim se pozivao drugi telefon koji šalje signal i izaziva eksploziju, prenosi Time.

Kao što znate, dostupan je veliki broj drugih jeftinih telefona, kojima baterija može da traje danima, i koje je ISIS mogao da koristi, no, ovaj model su konstantno koristili iz nekog razloga. Čudno je to što nema nikakve prednosti u odnosu na druge slične telefone.
 Nakon što je kupio Nokiu, Microsoft, je telefon preimenovao u Microsoft 105.
[right-side]Mnogi modni dizajneri su ekscentrični ljudi, pa se neretko desi da se malo zanesu u preteraju u svojim vizijama kako da prezentuju svoje kreacije široj publici
Sloboda izražavanja je nešto što se umetnicima obično toleriše. Međutim, to baš i ne važi za modnu industriju, jer se njihovi proizvodi reklamiraju svuda.
Ipak, kreatori i čitava mašinerija koja stoji iza njih, ponekad baš i ne mari za pravila etike.

Njima je cilj da skrenu pažnju na svoju garderobu, obuću, nakit, asesoare ili parfeme, čak i po cenu da prekrše neka osnovna moralna načela.

Tako smo nekoliko puta u zadnjih par decenija bili svedoci modnih kampanja punih mizoginije, seksualizacije dece, poigravanja s rasnom nejednakošću, pa čak i uplitanja elemenata teške pornografije…


Ovo su samo neke od reklama koje su danas zabranjene:

[right-side]
Ako ste od onih koji na poslu ne stižu da uživaju u kvalitetnom obroku, pa jedva čekaju da dođu kući na večeru, predstavljamo vam pitu kojom ćete obradovati sva čula.

Toliko je ukusna da ćete je obožavati!
Iako nije baš konvencionalna pita, toliko je ukusna da ćete biti oduševljeni. A za pripremu vam i nije potrebno puno vremena, pa ni iskustva.

SASTOJCI:

- 250 g rikota sira
- 1 jaje
- 500 g rigatoni paste
- Maslinovo ulje
- 100 g parmezana
- Paradajz sos
- Mocarela
- So
Rigatoni Pie
Posted by Proper Tasty on Saturday, 27 February 2016

PRIPREMA:
Skuvajte pastu, ocedite je od vode, pa prelijte maslinovim uljem, a potom dodajte parmezan. Pripremite okrugli pleh za tortu, pa u njega poslažite pastu.U činiji pomešajte jedno umućeno jaje i rikotu, pa dobijenim sosom premažite makarone. Nakon toga dodajte paradajz pastu ili sos.Poslite i zapecite u rerni na 200 stepeni 15 minuta. Izvadite pa dodajte još malo parmezana i mocarelu pa vratite u rernu na 200 stepeni na 15 minuta.

Uživajte!


Powered by Blogger.